Tuesday, 16 May 2017

Selamat Hari Guru 2017

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang,

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera,

Hari ini Hari Guru. Siapapun kita pada hari ini semuanya jasa seorang guru bermula dengan ibubapa kita, guru-guru taska, tadika, sekolah rendah sehinggalah ke peringkat tertinggi. Terlalu banyak jasa seorang guru, hanya Allah sahaja yang mampu membalasnya. Jazakallah hukhairan kathira. Terima kasih yang tidak terhingga kepada semua warga pendidik.

Alhamdullilah di hari ke lima Daurah Tafsir ini diizinkan Allah untuk memberikan sedikit "token" untuk guru-guru anakku di Tadika PASTI Nurul Wahidah, Kg Tok Motong, Jertih dan Taska Transit 24 jam Mami Armi. Walaupun dihimpit kekangan waktu antara rehat selepas sesi pagi dengan waktu Asar untuk slot kedua, dan menguruskan anak. Alhamdullilah diizinkan juga merealisasikan hasrat anak menghargai guru-gurunya. Tanpa restu dan doa seorang guru, hilanglah keberkatan ilmu.

Buku Belajar Sendiri Kaedah Faham Arab Al Quran menjadi rezeki guru-guru di PASTI dan kek coklat vanila rezeki pilihan anakku menjadi rezeki guru-guru Taska Transit. Kedua-duanya tiada nilainya berbanding ilmu dan titik peluh yang dicurahkan. 

Itu yang selalu ku terangkan pada anakku. Jangan lupa ucap terima kasih setiap hari kepada guru. Tidak perlu tunggu hari guru sahaja. Alhamdullilah nampaknya dia faham walaupun masih kecil.

Didoakan semua guru-guru anakku diampunkan dosa, diangkatkan darjat disisiNya dan dimasukkan ke JannahNya tanpa hisab.No comments:

Post a Comment